Læsetid: 4 min.

Tine Høegs forbudte kærlighed i toget hænger smukt sammen som teater

Tine Høegs korte digtroman ’Nye rejsende’ har fået repremiere på Det Kongelige Teater og er som skabt til den sceniske fremstilling. Enkel. Fragmentarisk. Velfungerende
Sicilia Gadborg Høegh leverer som gymansielærer og hemmelig elsker en overbevisende præstation i den forholdsvis komplicerede monolog, der bygger på Tine Høegs ’Nye rejsende’.

Sicilia Gadborg Høegh leverer som gymansielærer og hemmelig elsker en overbevisende præstation i den forholdsvis komplicerede monolog, der bygger på Tine Høegs ’Nye rejsende’.

Camilla Winther

29. januar 2020

Forestillingen havde faktisk urpremiere allerede i efteråret under KGL DANSK-konceptet, der afprøver ny dansk dramatik, men da spillede den kun ganske kort. Nu er teaterversionen af Tine Høegs debutroman, som vandt Bogforums debutantpris i 2017, tilbage på Lille Scene i Skuespilhuset med Sicilia Gadborg Høegh for fuld udblæsning.

Hun gør det virkelig godt i den forholdsvis komplicerede monolog. Hun er følsom, usikker, tålmodig, sexet og vred på skift i takt med tekstens hurtige udsving. Men hun holder energien oppe fra start til slut, og det er i sig selv lidt af en præstation.

Nye rejsende er en historie om et kærlighedsforhold. Fortalt i brudstykker af en ung kvinde, der – på vej til sin allerførste arbejdsdag som gymnasielærer i Næstved – møder en mand i toget. En gift mand, der er ti år ældre end hun og far til en lille pige.

De to indleder et forhold i pendlertoget mellem København og Næstved. En intens kærlighedshistorie bestående af hemmelige stævnemøder med sex på togtoiletter, i redskabsskure, parker og i hendes lejlighed. Alt sammen fortalt af og set igennem hendes øjne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu