Læsetid: 4 min.

Alex Michaelides’ ’Den tavse patient’ tåler sammenligning med Hitchcock

Alex Michaelides har skrevet en intens psykologiske thriller, måske ligefrem den perfekte thriller
Jeg læste ’Den tavse patient’ i én køre. Min indledende skepsis blev hurtigt gjort til skamme af et intenst og medrivende plot, skriver anmelder Tonny Vorm. På billedet ses forfatteren Alex Michaelides.

Jeg læste ’Den tavse patienti én køre. Min indledende skepsis blev hurtigt gjort til skamme af et intenst og medrivende plot, skriver anmelder Tonny Vorm. På billedet ses forfatteren Alex Michaelides.

Andrew Hayes-Watkins

7. februar 2020

Jeg har svært ved at gå i gang med bøger, der er blevet rigtig godt anmeldt. Ikke kun fordi jeg som kritiker helst vil have lov at danne min egen mening, men også fordi jeg af natur nærer modvilje over for alt, hvad mange mennesker er begejstrede for. Det viser sig alt for ofte, at de ikke har ret.

Det var derfor med en vis skepsis, at jeg startede på den debuterende Alex Michaelides’ Den tavse patient, der i amerikanske og britiske medier er blevet kaldt både »den perfekte thriller«, »uforglemmelig« og »intelligent og original«. Alt sammen citater, der sammen med andre af lignende slagfærdige kalibre er klæbet på bogens i øvrigt stilfulde omslag med et maleri af et kvindeansigt med en flænge i.

Alex Michaelides: ’Den tavse patient’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu