Læsetid: 3 min.

Andreas Vermehren Holm er en del af en ny opmærksomhed over for naturen og nye fortælleformer

'Vågen og ingen' er arkæologisk poesi. Andreas Vermehren Holms poetiske virke drejer sig om det antropocæne og om naturen, om at skabe nye forestillinger om menneskets placering og betydning på jorden, nye fortælleformer, men måske især også om at grave gamle tekster frem, som taler lige ind i vores tid og klimakrise
28. februar 2020

Jeg vidste det vist ikke før nu, men jeg har gået og savnet denne elegante bog i guldomslag: Vågen og ingen af Andreas Vermehren Holm. Den indeholder en samling af forfatterens tidligere udgivne tekster fra blandt andet tidsskrifter og kataloger. Tekster, det kan være svært at opdrive, hvoraf nogle er udkommet på svenske og norske mikroforlag. Her er de tilrettelagt som et nyt værk, en ny sammenhæng.

Inden jeg går ind i værket, er jeg nødt til at sætte et par ord på det særlige ved Vermehren Holms poetiske praksis. Den er omfattende i den forstand, at han ud over at gøre det, en digter nu gør, nemlig at skrive selv, også oversætter (for eksempel Cia Rinne og Jørn H. Sværen), udgiver andres værker på Forlaget Virkelig samt ikke mindst redigerer skriftserien Bestiarium og tidsskriftet Ny Jord – oveni er han grafisk tilrettelægger. Det eneste litteraturrelaterede arbejde, Andreas Vermehren Holm ikke beskæftiger sig med, er marketing.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu