Læsetid: 8 min.

Med animationsinstruktør på Pixar-udstilling: »Se overfladen på de stjerner dér!«

Kunstmuseum Brandts i Odense huser for tiden en stor udstilling, som Pixar har lavet om sig selv og sine film. Den er blevet kritiseret for at agere reklamesøjle for animationsselskabet, men tager man animationsinstruktør Amalie Næsby Fick under armen, er det den begejstrende indsigt i arbejdet bag nogle af verdens bedste animationsfilm, der står tilbage
En skitse af de to stykker legetøj Buzz Lightyear og Woody, der kommer til live i Toy Story-filmene. Foto fra udstillingen.

En skitse af de to stykker legetøj Buzz Lightyear og Woody, der kommer til live i Toy Story-filmene. Foto fra udstillingen.

Disney / Pixar

14. februar 2020

»Man siger, at hele Pixars projekt starter med spørgsmålet: Hvad nu hvis ting havde følelser?«

Animationsinstruktøren Amalie Næsby Fick gengiver en populær generaliserende beskrivelse af det amerikanske animationsstudie Pixars udviklingshistorie. Hun er inviteret med til udstillingen Pixar – 30 Years of Animation på Kunstmuseum Brandts i Odense som faglig ekspert, og vi er lige trådt ind i den første af to store sale. 

Amalie Næsby Fick har ud over afgangsfilmen Ztriwer (2016) været med til at instruere filmatiseringen af Jakob Martin Strids Den utrolige historie om den kæmpestore pære (2017). Ved siden af animationsfilmene har hun instrueret den aktuelle TV 2-serie Sex

»Og i 1995, da Pixar lavede Toy Story, verdens første 3D-animerede spillefilm, lød spørgsmålet: ’Hvad nu hvis legetøj havde følelser?’,« forklarer hun videre

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu