Læsetid: 5 min.

Artigeardit orker ikke flere fester i København, mens Benny Jamz har overgivet sig

Den tidligere systemkritiske Benny Jamz omfavner jungleloven og det hurtige liv på sit nye rapalbum. Mens tømmermandspoeten Artigeardit triller visdom ud af sit nulrede liv
Benny Jamz.

Benny Jamz.

Emil Monty Freddie

11. februar 2020

»Please, baby, no more parties in LA,« rappede Kanye West i februar 2016 på sit album Life of Pablo.

Her beskrev han et paranoidt, hyperstresset og desillusioneret kendisliv i Los Angeles. Rovdyrsagenter, der vil have hans penge. Piger, der håber, hans berømthed smitter af. Meningsløse fester.

Ni måneder senere fik han et nervøst sammenbrud.

Festen og klubben er blevet sociale markører i hiphoppens værdisystem. Adgangen gennem døren ind til de dyre klubber eller de allermest eksklusive dele af klubberne symboliserer, at man har transcenderet sociale skel, som før var uoverstigelige.

Ikke mindst for rappere af anden etnisk herkomst er adgang til klubberne et notorisk problem den dag i dag. Dørtærsklen til klubben er blevet en slags universelt 110th Street, den gamle traditionelle skillelinje mellem det hvide Manhattan i syd og det sorte Manhattan – Harlem – i nord.

Så tror da pokker, at Benjamin Jacob Small Heyn-Johnsen alias Benny Jamz med en jamaicansk mor og en gammeldansk far går op i det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu