Læsetid: 5 min.

’Bombshell’ fortæller en vigtig, bidsk historie om et dumt svin og de kvinder, der fik ham ned med nakken

Jay Roachs underholdende, sorthumoristiske dokudrama ’Bombshell’ fortæller historien om de kvinder, der trak tæppet væk under Fox News-chefen Roger Ailes ved at afsløre hans gentagne, seksuelt krænkende adfærd
Megyn Kelly (Charlize Theron) overvejer, om hun skal falde sin klamme chef på Fox News, Roger Ailes (John Lithgow), i ryggen i Jay Roachs ’Bombshell’. 

Megyn Kelly (Charlize Theron) overvejer, om hun skal falde sin klamme chef på Fox News, Roger Ailes (John Lithgow), i ryggen i Jay Roachs ’Bombshell’. 

Nordisk Film

27. februar 2020

At Roger Ailes, manden, der gjorde Fox News til den succesfulde, ultrakonservative bastion, kanalen er i dag, var et dumt svin, der krævede seksuelle ydelser af de kvinder, han ansatte og gjorde til tv-stjerner, er velkendt. Det gav genlyd, da han i 2016, længe inden Harvey Weinstein og #MeToo, blev tvunget til at stoppe som Fox News’ chef, efter at flere kvinder anklagede ham for overgreb og krænkelser, og Fox’ ejer, Rupert Murdoch, lagde afstand til Ailes og indgik økonomiske forlig med flere af kvinderne.

Et indblik i, hvem Ailes var – han døde i maj 2017 – og hvordan han gjorde Fox News til en magtfaktor i amerikansk politik, fik man siden i den fremragende og dybt foruroligende HBO-dramaserie The Loudest Voice, hvor Russell Crowe spillede Ailes. Blandt andet var han en blændende dygtig populist, der forstod, hvordan man kunne bruge den splittelse og utilfredshed, der var i USA, til at skabe en magtfuld, højreorienteret nyhedskanal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Peter Beck-Lauritzen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu