Læsetid: 2 min.

Codys kompositioner er utroligt rolige og forunderligt uforudsigelige

Danske Cody udfordrer på deres femte album, ’Win Some’, deres egne stemningsmættede klangflader med skrat, opfindsomhed og violiner, der vrider sig
Cody er en kvartet, der ud over guitarist og sanger Kaspar Kaae består af guitarist David Fjelstrup, violinist Frederik Thybo og cellist Line Felding.

Cody er en kvartet, der ud over guitarist og sanger Kaspar Kaae består af guitarist David Fjelstrup, violinist Frederik Thybo og cellist Line Felding.

Christian Klintholm

14. februar 2020

Cody er et dansk indiefolkband, der blev dannet i starten af nullerne, kort før det amerikanske band Fleet Foxes gjorde det populært for fuldskæggede mænd i skovmandsskjorter at synge sarte vokalharmonier. Den musikalske bagmand er guitarist og sanger Kaspar Kaae, der samlede en større flok musikere omkring sig, i hvad der nok bedst kan defineres som et musikalsk kollektiv, hvilket også var moderne blandt indiebands på den tid.

De debuterede med ep’en Cody i 2009 og er her over ti år senere ude med deres femte album, Win Some, der er produceret af Mads Brinch. I takt med at Cody er blevet ældre, har bandet vokset sig mindre. I dag er det en kvartet, der ud over Kaae består af guitarist David Fjelstrup, violinist Frederik Thybo og cellist Line Felding.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu