Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

En computeranimeret hund finder sig selv i eventyrfilmen ’The Call of the Wild’

Den seneste filmudgave af Jack Londons vildmarksklassiker ’The Call of the Wild’ er sød og underholdende. Men det støder øjet, at hunden så tydeligt er computeranimeret
Der er gode grin, enkelte tårer og godt med spænding i The Call of the Wild, der når ganske langt omkring på sine 105 minutter.

Der er gode grin, enkelte tårer og godt med spænding i The Call of the Wild, der når ganske langt omkring på sine 105 minutter.

Nordisk Film

Kultur
20. februar 2020

Buck er en stor hund. Og glad og lidt for voldsom, når han i højt tempo bevæger sig igennem dommer Millers hus i begyndelsen af filmen om hunden og hans både indre og ydre rejse. The Call of the Wild er baseret på en klassisk vildmarksroman af Jack London og er i hænderne på instruktør Chris Sanders og manuskriptforfatter Michael Greens blevet en sød og underholdende og naturromantisk film om Bucks vej fra kæledyr hos menneskene og tilbage til sine artsfæller, ulvene. Den er noget mindre barsk og voldsom end både bogen og flere tidligere filmatiseringer.

Historien foregår i 1890’erne, og Buck bliver kidnappet af fæle mænd, der tjener penge på at sende store og stærke hunde til Alaska, hvor mænd med guldfeber har brug for stærke slædehunde – heste kan ikke klare den ekstreme kulde. Og det bliver begyndelsen på et vældigt eventyr, hvor Buck både oplever spænding, kærlighed, tab og vold fra menneskenes hånd.

Først bliver han slædehund for postmanden Perrault (Omar Sy) og hans makker, Françoise (Care Gee) – deres tempo og præcision kunne PostNord lære meget af. Siden bliver han og de øvrige hunde købt af en dum mand, Hal (Dan Stevens), der er lige så ond mod hunde, som han er begærlig efter guld.

Og til sidst ender Buck hos den aldrende John Thornton (Harrison Ford, der virkelig forstår at spille gammel og gnaven), der sørger over tabet af sin lille søn, og som tager den store hund med på eventyr i en vildmark uberørt af menneskehånd. Det er også her, at det langsomt går op for Buck, hvor han egentlig har sine rødder, og det er ikke hos menneskene.

Teknologien halter

Der er gode grin, enkelte tårer og godt med spænding i The Call of the Wild, der når ganske langt omkring på sine 105 minutter. Buck er den egentlige hovedperson, og man må sige, at han er en både begavet, lydig og karismatisk hund, som filmholdet har kunnet få til at gøre de mest utrolige ting. Nu hjælper det selvfølgelig, at Buck er computeranimeret, hvilket selvfølgelig har gjort det noget nemmere at styre ham, end hvis han havde været en rigtig hund.

Det med computereffekterne er dog også et af filmens store problemer. Den er både rørende og morsom og sine steder vældig flot – skøn natur tager sig også skøn ud på film – men den ser ofte kunstig ud. Det er især i måden, Buck bevæger sig på, at man kan se, at han ikke er en rigtig hund, selv om det er meget tæt på, at man ikke kan se forskel.

Man vænner sig også til det i løbet af The Call of the Wild, men samtidig er mange af de mere hæsblæsende, snedækkede scener i filmen heller ikke voldsomt troværdige – som for eksempel når Buck og de øvrige slædehunde tager Perraults postvogn med på en ordentlig tur op og ned ad bakke og ind i en ishule midt under en snelavine.

Filmen er tilladt for børn fra syv år og opefter – men har ikke dansk tale – og de vil formentlig have for travlt med at gyse og grine til at lægge mærke til, at teknologien halter. Men sammen med de nye, mestendels computeranimerede udgaver af Junglebogen og Løvernes konge peger The Call of the Wild i retning af en fremtid, hvor der ikke er behov for levende væsener foran kameraet. Det er lidt uhyggeligt, også selv når det for det meste er så underholdende som her.

’The Call of the Wild’. Instruktion: Chris Sanders. Manuskript: Michael Green. Fotografi: Janusz Kaminski. Længde: 105 minutter. Biografer landet over

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her