Læsetid: 5 min.

Eminems maskingevær går i baglås – 070 Shakes maskindrevne kærlighedshymner går i balance

Tre mikrofonbetvingere, tre vidt forskellige udsagn. Mens Eminem drukner i vrede, og Mac Miller kæntrer i afmagt, så finder 070 Shake en balance – hendes indlejring i elektronikken er til tider rystende smuk
22-årige Danielle Balbuena alias 070 Shake er fra North Bergen i New Jersey. Hendes kunstnerfornavn markerer, at hun nedstammer fra musikkollektivet 070, og hendes musik fortæller os, at hun ikke kommer fra det samme New Jersey som Bruce Springsteen.

22-årige Danielle Balbuena alias 070 Shake er fra North Bergen i New Jersey. Hendes kunstnerfornavn markerer, at hun nedstammer fra musikkollektivet 070, og hendes musik fortæller os, at hun ikke kommer fra det samme New Jersey som Bruce Springsteen.

DRegan

5. februar 2020

Utroligt, hvad der sker, når folk griber en mikrofon. Nogle holder taler eller introducerer en sangskjuler. Andre gjalder slagsange, hvisker intime bekendelser eller sender serenader til udkårne op i stratosfæren.

Og så er der Eminem, der bruger mikrofonen til at myrde med – og i processen signalere evig ungdom som rapmusikkens morbide slagterhund og teknisk overvældende rapper.

Hvis rap var en sportsgren, så var Detroit-rapperen den bedste. Eller hurtigste. Det har han dokumenteret med sin rap på »Godzilla« fra hans nye album Music To Be Murdered By, hvor han rapper 229 ord på 30 sekunder. 7,6 ord eller 11,3 stavelser i sekundet. Angiveligt ny verdensrekord. Tillykke.

Så mangler vi bare, at Eminems plader bliver gode igen. Ser De, kære læser, musik er ikke en sportsgren, og kvalitet kan ikke kvantificeres. Selv om nogle selvfølgelig mener det, når de giver stjerner og den slags.

Selv mener Eminem tilsyneladende at vrede, vold og gavmild omgang med udråbstegn er en kvalitet. Der er i hvert fald masser af alle tre på Music To Be Murdered By.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu