Læsetid: 2 min.

Den finske roman ’Mr. Smith’ træder det antikapitalistiske søm i bund

Juha Seppälä er i dansk sammenhæng et nyt bekendtskab med et stærkt samfundskritisk forfatterskab bag sig
7. februar 2020

Forfatteren er finsk og ifølge forlaget så sky og utilgængelig, at det hverken er muligt at få en aftale i stand med ham eller at opdrive et fotografi af manden. At der ikke er noget krimiplot i Juha Seppäläs roman spiller forlaget muntert på. Det skal understøtte indtrykket af forfatteren som finsk spøgelse.

Romanen er usædvanlig, men så mærkelig er den heller ikke. Det samme kan siges om Seppälä. Han er født i 1957 og har et stort, overvejende satirisk og samfundskritisk forfatterskab bag sig i klassisk modernistisk stil.

Juha Seppälä: ’Mr. Smith’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
Tommy Clausen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu