Læsetid: 8 min.

Forestillingen på Østre Gasværk burde hedde ’Ligeglad med dans – The Musical’

Den stort anlagt musicalversion af det succesfulde tv-koncept Vild med dans tager ikke forlæggets form alvorligt. Der er ellers masser af potentiale i TV 2’s ofte rørende og altid underholdende amatørdansere. Men på Østre Gasværk forløses det ikke, og i stedet får man nærmest upassende og i hvert fald usjove samtidskommenterende jokes. Hvem vil have det, når man kom for at få glimmer?
Musicalen fremstår som en fejllæsning af, hvad der gjorde tv-konceptet godt og spændende.

Musicalen fremstår som en fejllæsning af, hvad der gjorde tv-konceptet godt og spændende.

Østre Gasværk / Miklos Szabo

28. februar 2020

Den nye store satsning på Østre Gasværk, Vild med dans – The Musical skrevet af Thomas Markmann og instrueret af Rolf Heim, er en teaterversion af en gammel tv-kending. Programmet Vild med dans har været en fast del af TV 2’s sendeflade siden 2005, hvor kanalen købte konceptet fra BBC. Over 12 uger lærer kendte mennesker at danse forskellige standard- og latindanse af professionelle dansepartnere, hver uge kulminerende i et liveshow, hvor dommere og publikum bestemmer, hvem der sendes hjem.

Som research til denne artikel ser jeg gamle udsendelser og klip på YouTube. Simon Matthew danser en energisk rumba i åbentstående skjorte, bokseren Patrick Nielsen skal virkelig koncentrere sig, kan man se, for at komme igennem sin cha cha cha. Der er noget rørende ved at se hans store, firskårne krop sitre usikkert, ved at se ham gøre sig umage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Jeg har hørt grimme rygter, men ud fra anmeldelsen lyder det til, at det potentielt er en forestilling, jeg ville elske.
Jeg er forundret over, at anmelderen synes at have forestillet sig en forestilling, der tog konkurrencen alvorligt.