Læsetid: 4 min.

Grimes’ nye strålende album besynger klimaelendigheden som en øvelse i skurkagtighed

Den canadiske laptop-drømmer Grimes har lavet en sorthumoristisk og sørgmodig svanesang for Jorden på sit nye album. Hun interesserer sig ikke for løftede pegefingre, men vil meget hellere synge selvdestruktionens sygelige sange så inderligt som muligt
Grimes har et dejlig syret blik på verden, og hun interesserer sig ikke for løftede pegefingre og vil meget hellere synge selvdestruktionens sygelige sange så inderligt som muligt, skriver anmelder Ralf Christensen.

Grimes har et dejlig syret blik på verden, og hun interesserer sig ikke for løftede pegefingre og vil meget hellere synge selvdestruktionens sygelige sange så inderligt som muligt, skriver anmelder Ralf Christensen.

Popovy Sisters

24. februar 2020

»Jeg vil gøre klimaforandringer sjove,« har den canadiske sanger, komponist og producer Claire Boucher alias Grimes for nylig sagt i et interview på Beats 1 Radio.

Resultatet? Et melankolsk klingende og dæmonisk legesygt album, som hun kalder »en øvelse i skurkagtighed«.

Grimes’ musik er, som »hvis man tager en lille heks og en lille trold og kaster dem ind i sin MacBook og lader dem lege inde i GarageBand«. Sådan beskrev Informations tidligere musikanmelder Emil Eggert Scherrebeck Grimes, da Informations nuværende og tidligere anmeldere skulle kåre årtusindets bedste vestlige plader sidste december. Hun var nomineret for sit tredje album, Visions, fra 2012.

Hendes spritnye, femte album, Miss Anthropocene, er også strålende og opsætsigt – men også mere melankolsk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu