Læsetid: 6 min.

’En helt almindelig familie’ om en far, der skifter køn, kan få os til at græde til Aqua igen

Malou Reymann instruktørdebuterer med ’En helt almindelig familie’, en rørende film om at være datter til en far, der en dag erklærer sig som kvinde og skal skilles fra mor. Stram situation for en betuttet tween. Men filmens hjerte er dens evne til at smide os helt ned i erindringens gryde af omsluttende familiefølelser
Unge Kaya Toft Loholt spiller sin rolle som denne betuttede tween så fint med de allermindste armbevægelser, spærret inde i sin krop.

Unge Kaya Toft Loholt spiller sin rolle som denne betuttede tween så fint med de allermindste armbevægelser, spærret inde i sin krop.

Jonas Fabricius Jacobsen

20. februar 2020

Hvis man nu tilfældigt en torsdag aften i biffen falder over Nordisk Films trailer for den danske film En helt almindelig familie med dens tempofyldte klipning, klare farver og sjove musik, så kan man godt, det gjorde jeg i hvert fald, studse en hel del over, hvad i alverden den film – et komediedrama? – mon vil formidle.

Vi ser dansk films elskede og meget kendte ansigt Mikkel Boe Følsgaard i rollen som en far, der springer ud som transkvinde i en dansk provins i de pyntesyge senhalvfemsere. Vi ser en forbløffet familie i akavede situationer, til suppe steg og is-konfirmation og på varm strandferie sydpå. Og i hovedrollen ser vi en fodbolddatter, der er vred, men som måske bløder op til sidst til tonerne af Aquas »Cartoon Heroes«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • ingemaje lange
  • Anders Olesen
David Zennaro, ingemaje lange og Anders Olesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu