Læsetid: 7 min.

Homoseksualitet, feminisme og race: ’The Marvelous Mrs. Maisel’ er fyldt med aktuelle værdikonflikter

Den fremragende periodekomedieserie ’The Marvelous Mrs. Maisel’ befinder sig i vadestedet mellem en gammel og en ny tid, i overgangen mellem 1950’erne og 1960’erne. I centrum står Miriam Maisel, nysepareret jødisk kvinde, der bliver standupkomiker og på én gang vil være prydsgenstand og moderne kvinde
Miriam Maisel turnerer som standupkomiker og forsøger at optræde foran udsendte tropper. Samtidigt forsøger hun at få sit forhold til sin eksmand til at fungere, og få skabt nyt materiale.

Miriam Maisel turnerer som standupkomiker og forsøger at optræde foran udsendte tropper. Samtidigt forsøger hun at få sit forhold til sin eksmand til at fungere, og få skabt nyt materiale.

Capital Pictures

18. februar 2020

Miriams mor til Miriams far: »Hvis du ikke havde mødt mig, var jeg ikke Miriams mor. Og hun ville ikke være prostitueret i stedet for gift.«

Miriam: »Jeg er ikke prostitueret, jeg er komiker.«

Miriams mor: »Er der en forskel?«

Miriam: »Ja, prostituerede tjener mere.«

Miriams far: »Morsomt. Du burde arbejde inden for komik.«

Miriam: »Det gør jeg.«

Sig pænt goddag til jødiske mrs. Maisel og hendes mor (rigmandsdatter) og far (matematikprofessor). Fornavnet er Miriam og kaldenavnet Midge. I ovenstående ildkamp er hun uforvarende blevet hvirvlet ind i sine forældres parforholdskrise, i en diskussion, der varer næsten syv minutter og grundlæggende handler om grundskuffede forældre og deres egenrådige, voksne datter, som de er for stædige til at kunne forstå.

Under den sociale bukselinning

Den fantastiske tv-serie The Marvelous Mrs. Maisel foregår så også i en opbrudstid, og Midge – spillet med en stålfjeders svirp af Rachel Brosnahan – skræver hen over en hastigt ekspanderende generationskløft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu