Læsetid: 7 min.

’Iran Reframed’ tager os med ind i Revolutionsgardens klipperum

Narges Bajoghli tager læserne med ind bag kulissen af Irans paramilitære organisation, Revolutionsgarden, og viser, hvad det vil sige at være proregime. Samtidig giver hun et indblik i debatten om, hvordan statsmagten fører revolutionskampen videre til næste generation
Reformisterne mener, at Den Islamiske Republiks politik bør reformeres for bedre at reflektere samtidens udfordringer og befolkningen som helhed. Og det var blandt andet netop støtten til reformisterne, der fik millioner af iranere til at marchere i Teherans gader efter præsidentvalget i sommeren 2009 i protest mod præsident Mahmoud Ahmadinejads sejr, som mange mener var forfalsket.

Reformisterne mener, at Den Islamiske Republiks politik bør reformeres for bedre at reflektere samtidens udfordringer og befolkningen som helhed. Og det var blandt andet netop støtten til reformisterne, der fik millioner af iranere til at marchere i Teherans gader efter præsidentvalget i sommeren 2009 i protest mod præsident Mahmoud Ahmadinejads sejr, som mange mener var forfalsket.

Ben Curtis

21. februar 2020

»I er imod de filmskabere, som direkte reflekterer det samfund, I har skabt.«

Disse skarpe ord faldt i en opsigtsvækkende iransk fjernsynsdebat tidligere på måneden. Debatten stod mellem to filmkritikere og fandt sted på statens nyhedskanal, der ellers ikke er kendt for at være en platform for systemkritikere, og ordene rammer kernen af debatten i landets film- og kulturkredse.

For hvordan fungerer det i praksis, når den iranske statsmagt implementerer film- og mediestrategier for at føre revolutionskampen videre til den unge generation? Hvordan holder man en revolution i live, når revolutionens fædre er langt oppe i årene, og de yngre generationer hverken husker revolutionens slogans eller krigsminderne, men kerer sig mere om deres sociale medievirkeligheder?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu