Læsetid: 4 min.

Det kræver sin transkvinde at vise sårbarhed

Kan poesi forandre verden? Ja, det tror jeg, Gry Stokkendahl Dalgas’ debut kan, for hendes ord »kan finde vej« og give alvoren og humoren et kønsskifte
David Bowie er håbet og beviset på, at det queerede er fedt og frisættende og har været her længe, Gry Stokkendahl Dalgas’ roman ’Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej’ er den mindre idylliske nutid og beviset på, at der stadig er meget at tale om, når det gælder køn.

David Bowie er håbet og beviset på, at det queerede er fedt og frisættende og har været her længe, Gry Stokkendahl Dalgas’ roman ’Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej’ er den mindre idylliske nutid og beviset på, at der stadig er meget at tale om, når det gælder køn.

Ent_cth26780/Ritzau Scanpix

21. februar 2020

Det er godt at høre David Bowie, mens man læser debutant Gry Stokkendahl Dalgas’ håndsyede hæfte Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, og ikke mindst se på billeder af Bowie og alle de udgaver af køn, han findes i. Ikke fordi digtene ikke kan stå alene, for det kan de, men fordi de er skabt til at skabe forbindelser og fællesskaber.

Bowie er håbet og beviset på, at det queerede er fedt og frisættende og har været her længe, Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej er den mindre idylliske nutid og beviset på, at der stadig er meget at tale om, når det gælder køn.

Gry Stokkendahl Dalgas: ’Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ihvertfald brug for en ny stil herhjemme. Eksempelvis Zulu Reward Show forledes. En masse grim gangsta rap, en grim dyrkelse af det samme beat og samme hood. Ingen musisk værdi, ingen fantasi. Kun mørke. Mærkelig fascination, mærkelig ensformighed, underligt vi er så vilde med den der slags genre herhjemme. Den og så den samme indfølte klynkestemme pop, når der endelig er lidt musik.

Julia Neistfeldt

Ja der burde være mere plads til at være anderledes når man skriver 2020, men transkønnede skal desværre stadigvæk i en helt del sammenhænge nærmest kæmpe for at kunne være os selv, og derfor må vi aldrig give op.
Vi skal holde fast i retten til at være os uanset hvor mange vi har imod os, koste hvad det koste vil.