Læsetid: 4 min.

Mesterinstruktørs vigtige film om 1940’ernes Østrig lever desværre ikke op til sine forgængere

Lidelseshistorien ’A Hidden Life’ er mesteren Terrence Malicks knap så mesterlige undersøgelse af det mest nedrige og det mest noble i mennesket. Den får anmelderen til at undre sig over, om den mon ville have været bedre, hvis det var den første Malick-film, man oplevede
’A Hidden Life’ handler om den østrigske Franz Jägerstätter, der nægter at kæmpe for nazisterne under Anden Verdenskrig.

’A Hidden Life’ handler om den østrigske Franz Jägerstätter, der nægter at kæmpe for nazisterne under Anden Verdenskrig.

SF Studios 

13. februar 2020

Guderne skal vide, at denne signatur har været slået omkuld af Terrence Malicks film, der har forlenet romantisk tragedie, jordklodens historie, Anden Verdenskrig og koloniseringen af Amerika med et poetisk sprog. Filmene har en nærmest oceanisk fornemmelse i fortællerytmen, komplekse skuespillerpræstationer og mageløst smukke billeder, der er dybdeblik fra både intimitetens og naturens verdener.

Mens jeg ser hans nye og niende spillefilm, A Hidden Life, tænker jeg på, hvor fabelagtigt det må være at opleve, ja, falde i svime over den nu 76-årige, amerikanske instruktørs kunst for første gang.

At lade sig rive med – måske endda uforberedt – af den visuelle skønhed, de poetiske ord, de mange intense mellemmenneskelige øjeblikke, der føles, som om de er blevet fundet med uendelig omhu i et virkeligt levet liv.

Tankekildrende fortælling

A Hidden Life gendigter den sande historie om østrigske Franz Jägerstätter (spillet med både lethed og tyngde af August Diehl), der nægter at sværge troskab til Hitler under Anden Verdenskrig og dermed bliver militærnægter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Kristian Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu