Læsetid: 6 min.

Musikalsk orgie i Malmø er forhåbentligt et varsel om operettens genkomst

Malmø Opera fejrer 75 år med en stor operettesatsning om det at gå grundigt under bordet og den lille døds antiklimaks. I bedste fald er operetten på vej tilbage til det hus, der engang var dens højborg
I stedet for at forlade sig på den oprindelige version af Jacques Offenbachs ret elegante komedie ’Orfeus i Underverdenen’ har Operaen i Malmø genskrevet og gendigtet og drejet dramaet, så det føg med sproglige finurligheder og nutidige referencer.

I stedet for at forlade sig på den oprindelige version af Jacques Offenbachs ret elegante komedie ’Orfeus i Underverdenen’ har Operaen i Malmø genskrevet og gendigtet og drejet dramaet, så det føg med sproglige finurligheder og nutidige referencer.

Mats Bäcker

22. februar 2020

Der findes den der slags drømme, hvor der pludselig er et ekstra rum i ens lejlighed, og følelsen er helt euforisk. En uventet ekspansion af tilværelsen ligesom eventyrets skabsdør, der åbner til en skjult parallelverden. Sådan har jeg det, hver gang jeg besøger Malmø Opera, der i virkeligheden ligger lige om hjørnet. Man kan bare tage toget gennem Øresundstunnellen og stige op fra undergrunden på nummer to station efter Københavns Lufthavn og gå 200 meter, så står man foran det store funkispalads fra 1944 og tænker: Wauw! hvorfor kommer jeg aldrig her?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Steffen Gliese
Gert Romme og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer