Læsetid: 3 min.

I ’Når støvet har lagt sig’ dør narkomanen for at skabe nok dårlig samvittighed til resten af serien

I fjerde afsnit af ’Når støvet har lagt sig’ bliver et tragisk dødsfald overskygget af ordinære mindreværdskomplekser, fordi det tragiske dødsfald i sig selv ikke lader til at have seriens interesse
Elisabeth (Karen-Lise Mynster) er justitsminister og en idealistisk kvinde med stærke meninger om samfundet. Her ses hun sammen med sin forsømte kone Stina (Lotte Andersen).

Elisabeth (Karen-Lise Mynster) er justitsminister og en idealistisk kvinde med stærke meninger om samfundet. Her ses hun sammen med sin forsømte kone Stina (Lotte Andersen).

Jason Alami

24. februar 2020

Man ved, det er et meget omfattende dramatiseret problemkatalog, man følger med i, når et dødsfald drukner i det øvrige drama.

Sådan gik det i Når støvet har lagt sig, den flinke narkoman Elliot (Simon Bennebjerg), der selv talte om, at han nok ville dø inden alt for længe, fordi han var narkoman, døde af en overdosis i afsnit tre.

En helt etableret karakter med navn, funktion i historien (at yde omsorg for den utilpassede og hjemløse Ginger) og karaktertræk (flink, ærlig og skruppelløs) er ikke længere. Tilmed døde han en død, der er som skabt til, at Ginger kan plage sig selv med skyldfølelse de resterende seks afsnit.

Det var hende, der gav Elliot penge i hånden og bad ham tage et fix, inden de skulle ud til hendes søster og se, om der var mulighed for at få noget hjælp der.

Ginger så sågar sin eneste ven i verden ligge livløs op ad en væg i Kødbyen, men blev anholdt, lige da hun skulle finde telefonen i den varevogn, hun og Elliot havde stjålet, så hun kunne ringe efter en ambulance. Fordi hun havde løjet en gang (om at bilen tilhørte hendes ven), ville politiet ikke tro på, at hendes ven lå og døde af en overdosis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er mig umuligt at holde koncentrationen til denne serie.
Rundstykke.
Men det er sjovt at læse anmeldelserne ;-)

Hans Larsen, Thomas Tanghus og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

Ser serien med stor interesse; synes den præcis viser hvordan tilfældigheder og de valg vi hver især gør kan få afgørende indflydelse på andre mennesker, både i nære relationer og for os helt ukendte mennesker. Et uheldigt eller uovervejet valg eller handling kan blive fatalt ligesom en velovervejet handling med henblik på at hjælpe eller styrke en relation ikke altid virker efter hensigten eller træffes på et forkert grundlag, måske fordi modparten har en noget anden dagsorden eller simpelthen mangler empati.
Hvem har ikke af og til tænkt "at hvis bare jeg havde gjort sådan eller sådan i stedet for det, jeg troede var bedst".
Tilfældighedernes spil er der ingen der er herre over og det synes jeg serien dokumenterer på en spændende måde med masser af gode skuespilpræstationer.

Steffen Gliese, Malan Helge og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er jo næsten ikke til at bære, at der nu er ganske pænt med kandidater til at begå det attentat, vi ser glimt af på forhånd.