Læsetid: 5 min.

I ‘Når støvet har lagt sig‘ er den unge mere et bekymringsobjekt end til som et menneske

Teenagesønnen Albert er ikke meget mere end et mimikløst objekt for forældrebekymring – ligesom mange andre unge teenagers i DR’s søndagsdramaer. Hvad med at invitere tidens mylder af ungdomsserieskabere med ind i skriverummet?
»Kunne man diskret foreslå en fælles påskefrokost for dem, der skriver og bestemmer over DR’s søndagsdramaer og så de nye serieskabere, der i, hvad jeg mener er den danske ungdomsseries guldalder i disse år, viser os unge med alle slags problemer og udfordringer og fremstiller dem som komplicerede, sammensatte subjekter, hvis rodede liv vi får lov til at bebo for en stund?« spørger Katrine Hornstrup Yde om i ugens anmeldelse af DR's tv-serie 'Når støvet har lagt sig'.

»Kunne man diskret foreslå en fælles påskefrokost for dem, der skriver og bestemmer over DR’s søndagsdramaer og så de nye serieskabere, der i, hvad jeg mener er den danske ungdomsseries guldalder i disse år, viser os unge med alle slags problemer og udfordringer og fremstiller dem som komplicerede, sammensatte subjekter, hvis rodede liv vi får lov til at bebo for en stund?« spørger Katrine Hornstrup Yde om i ugens anmeldelse af DR's tv-serie 'Når støvet har lagt sig'.

Fra DR

17. februar 2020

Det går rigtig skidt for den meget lade, meget destruktive teenagesøn Albert i DR’s aktuelle multiplotdramaserie Når støvet har lagt sig.

I første afsnit varsles vi i seriens flashforward om, at han i et forestående terrorangreb til sin fars rædsel vil blive skudt på den restaurant, hvor han arbejder som opvasker.

Lidt over en uge forinden, hvor serien tager sin begyndelse, bliver han fyret fra samme restaurant, fordi han har sat noget datoumærket sovs ind i køkkenets køleskab.

I slutningen af afsnittet har han på forældrenes bryllupsdag taget en livsfarlig cocktail af svampe og stoffet Phencyclidine og er endt på hospitalet – endnu engang, påpeger en bekymret sygeplejerske.

I andet afsnit stjæler han sin mors dankort og spiser hendes lasagne til frokost uden at spørge, og i tredje afsnit har han hævet 5.000 kroner på kortet og holder vild fest i familiens smarte lejlighed, mens mor, far og lillesøster er til familiekomsammen i Vejle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
  • Poul Anker Juul
  • Oluf Husted
Steffen Gliese, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Juul og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jamen, det lyder da rigtigt - vores angst for/ og skyldfølelse overfor ungdommen afspejler sig sikkert i "billeddannelsen" af disse. Jeg synes bare det er supergod dramatik med med fantastiske skuespilpræstationer

Henrik Peter Bentzen, Lisbeth Glud, Malan Helge, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

'... hvile relationer vi også seksuelt kan heppe på og føle for i fællesskab?'
??
Lyder rigtig spændende. Fortæl noget mere, kære anmelder!