Læsetid: 2 min.

Poliças mareridtspop drager med sin mørke optimisme på albummet ’When We Stay Alive’

Dødeligheden spøger på amerikanske Poliças fjerde album. Forsanger Channy Leaneagh synger om at skrige ad døden med lammede læber, men insisterer samtidig på, at det er værd at kæmpe for alt det, der gør livet værd at leve
Dødeligheden spøger på amerikanske Poliças fjerde album. Forsanger Channy Leaneagh synger om at skrige ad døden med lammede læber, men insisterer samtidig på, at det er værd at kæmpe for alt det, der gør livet værd at leve

Christian Hjort

7. februar 2020

For to år siden, da den amerikanske synthpop-kvintet Poliça var halvvejs med deres fjerde album When We Stay Alive, faldt gruppens forsanger, Channy Leaneagh, ned fra sit tag i forbindelse med en snerydning.

Hun slog ryggen alvorligt og brækkede bl.a. en ryghvirvel, hvilket lænkede hende til hendes seng i flere måneder. Herfra skrev hun tekster og indspillede vokalen til de musikalske udkast, som producer Ryan Olson sendte hende fra sit studie.

Den dramatiske ulykke har naturlig nok påvirket stemningen på albummet, der blandt andet handler om at skrige ad døden med lammede læber, men også om at nægte at holde fast på smerten, tage kampen op med sine traumer og tro på livet.

Musikken er dunkel med dyster bas og bevæger sig i randområdet mellem gotisk pop og uncanny triphop a la Portishead.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu