Læsetid: 6 min.

Radikale idealister og moderate realister på venstrefløjen: Forén jer og skab et nyt USA

Idealister og realister i det demokratiske parti: Forén jer og vind det 21. århundrede. Det er håbet og fordringen i journalisten E.J. Dionnes nye bog om den amerikanske venstrefløj
Hvis Bernie Sanders politik svarer til at love amerikanerne små heste, er demokraterne blevet et parti af hestehandlere, skriver Rune Lykkeberg i anmeldelsen af bogen 'Code Red - How Progressives and Moderates Can Unite to Save Our Country'.

Hvis Bernie Sanders politik svarer til at love amerikanerne små heste, er demokraterne blevet et parti af hestehandlere, skriver Rune Lykkeberg i anmeldelsen af bogen 'Code Red - How Progressives and Moderates Can Unite to Save Our Country'.

Jason Redmond

21. februar 2020

Bernie Sanders var så latterlig en politiker, og hans politik var så useriøs, at Hillary Clinton mente, hans program svarede til at give hver eneste amerikaner en pony. Det var en urealistisk gavepolitik, og det var ikke det, amerikanerne havde brug for i det 21. århundrede. En pony.

Sådan så Hillary Clinton sin modstander ved demokraternes primærvalg i 2016. Hun troede, hun kunne ryste ham ud af valgkampen med samme lethed, som hun rystede på hovedet over hans forslag. Hun var den erfarne, kompetente politiker med et godt netværk og de bedste forbindelser.

Bernie Sanders derimod var en gammel senator fra Vermont, som lige siden han deltog i den store frihedsmarch i 1963, hvor Martin Luther King holdt sin berømte tale om, at han havde en drøm, havde sagt og ment det samme.

En stemme fra gamle dage.

Fire år senere er situationen forandret. Nu virker Hillary Clinton latterlig, når hun ikke forstår, at hendes tid er forbi, og den politik, hun sammenlignede med at ville give en pony til amerikanerne, har været definerende for demokraternes primærvalgkamp i 2020.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Graae
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • Astrid Goplen
Anders Graae, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen og Astrid Goplen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Det kommer ikke til at ske, så længe demokraterne ikke kan blive enige om en kompromispolitik og en kompromiskandidat. Derfor gik det galt i 2016 - og derfor går det sandsynligvis galt igen i år. Der er i hvert fald ikke meget der tyder på noget andet.

Jeppe Lindholm

Verden har forandret sig, USA har forandret sig. Trump forsøger at blide den amerikanske befolkning ind at intet er forandret. Alt er ved det gode gamle vildt vest Amerika.

Men det er ikke tilfældet. Verden er under store forandringer. Forhåbentlig til det bedre.

Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Alvin Jensen og Dan D. Jensen anbefalede denne kommentar
Poul Kristensen

Jeg er nu ikke sikker på at verden er ved at forandre sig til det bedre. Sovjet blev erstattet af Kina, som havde lært et trick af vesten og nu kan konkurrere. Så nu har vi forbrugsfest på begge sider af jerntæppet. Kineserne har 191 kulfyrede kraftværker under bygning. Det er flere end resten af kloden til sammen.