Læsetid: 4 min.

I ’Rædsel’ er angsten den bedste ven

På Teater Grob har et fremragende hold skabt en særdeles vellykket og begavet – og ikke mindst humoristisk og håndgribelig – forestilling om angst. I en tid, hvor angst blandt især børn og unge nærmest har udviklet sig til en epidemi, er det en superaktuel forestilling, man bør unde sig selv
Hvordan ville det se ud, hvis vi kunne se en psykisk lidelse som angst? På Teater Grob har dramtikeren Anna Bro i forestillingen Rædsel manet fysisk liv i angsten og givet den en krop – og virkningen er slående!

Hvordan ville det se ud, hvis vi kunne se en psykisk lidelse som angst? På Teater Grob har dramtikeren Anna Bro i forestillingen Rædsel manet fysisk liv i angsten og givet den en krop – og virkningen er slående!

Pressefoto

25. februar 2020

En af de sværeste ting ved psykisk sygdom er, at den ikke kan ses. Psykiske sygdomme er usynlige lidelser, der skal bekæmpes og tages hensyn til, men hvordan gør man det, når man ikke kan se, hvad det er, man kæmper imod? Hvordan behandler man et usynligt sår, hvordan går man konkret til værks i forhold til det absolut ikkehåndgribelige?

På Teater Grob har man lavet et begavet og enormt virkningsfuldt tankeeksperiment: Hvordan ville det se ud, hvis vi kunne se en psykisk lidelse som angst? Hvordan ville den konkret se ud? Hvilken krop ville den have, hvilket tøj ville den tage på, og hvad ville den sige?

Den reumertvindende dramatiker Anna Bro har i forestillingen Rædsel manet fysisk liv i angsten og givet den en krop, ja, langt mere end det.

I samarbejde med endnu et drevet teatermenneske, nemlig instruktøren Rune David Grue, der blandt andet tidligere holdt hof i Det Kongelige Teaters Det Røde Rum med Elisa Kragerup, og de to skuespillere, febrilsk charmerende Ida Cæcilie Rasmussen og formørkede Alexander Clement, bliver angsten skarpt og præcist iscenesat som en foruroligende hovedperson. Og virkningen er slående!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer