Læsetid: 4 min.

Sveddryppende ’Apokalypse’ er sæsonens stærkeste forestilling på Teater Momentum

»Don’t feel hopeful. Please panic!« lyder det fra skuespiller Emma Silja Sångren. Verden er ved at gå under, og vi nærmer os afslutningen af ’Apokalypse’, der så afgjort er sæsonens stærkeste forestilling på Momentum i Odense
Scenen i ‘Apokalypse‘ er sat med en kæmpestor sputnik, der hænger ned fra loftet midt i lokalet, som en lavthængende satellit er den placeret lige over hovederne på de to skuespillere.

Scenen i ‘Apokalypse‘ er sat med en kæmpestor sputnik, der hænger ned fra loftet midt i lokalet, som en lavthængende satellit er den placeret lige over hovederne på de to skuespillere.

Martin Høyer Poulsen

7. februar 2020

En kæmpestor sputnik hænger ned fra loftet midt i lokalet. Den er sammensat af diverse lamper, lysstofrør, højttalere og andet teaterteknisk udstyr.

Som en lavthængende satellit er den placeret lige over hovederne på de to skuespillere Emma Silja Sångren og Jakob Femerling Andersen, der er de eneste to medvirkende i forestillingen, som afrunder Niels Erlings tid som kunstnerisk leder på Momentum og samtidig også er afrundingen på hans trilogi om Undergangen, der har budt på ny dramatik af varierende kvalitet.

Vi sætter os på stolene, der er opstillet i en enkelt række hele vejen rundt langs lokalets fire vægge. Det store tomme scenegulv foran os er beklædt med blågrønt vinyl dækket af et fint mønster af indtørrede malerpletter, og midt på det befinder de to skuespillere sig.

Hun iagttager os med en mikrofon i den ene hånd. Han er travlt beskæftiget med at male på gulvet. Aggressive strøg med en bred pensel dyppet i noget, der ligner tyndtflydende hvid kalkmaling. Cirkler, religiøse symboler, kruseduller og angivelser af verdenshjørner. Gennem hele forestillingen maler han ad flere omgange på gulvet. Som en stiliseret gengivelse af verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu