Læsetid: 6 min.

Et væld af nye, troværdige ungdomsserier når helt ind i de unges intimsfære

I løbet af de seneste tre-fire år er nye danske ungdomsdramaserier begyndt at skyde op som aldrig før. Komediegenren har ikke længere monopol på at skildre ungdommelig forvirring, narcissisme og liderlighed. Disse følelser har ærespladsen i den nye danske ungdomsserie
Camilla Ramonns ungdomsserie ’Noia’.

Camilla Ramonns ungdomsserie ’Noia’.

DR Presse

28. februar 2020

Nærbilleder af unge paffe ansigter er i kraftig opblomstring i dansk tv-dramatik. For tiden eskalerer antallet af danske ungdomsserier, og de har det til fælles, at de primært udspiller sig i karakterernes intimsfære, og at der zoomes grundigt ind på dem og de akutte følelsesmæssige opbrud, de stort set alle sammen befinder sig midt i.

I den knap en måned gamle serie Sex tilhører det paffeste unge ansigt Cathrine (Asta August). Idet hun kysser sin kollega Selma (Nina Terese Rask) og går fra at være kæk, fnisende og lidt over gennemsnitligt distanceret fra sine følelser til at være totalt lamslået over sin egen tændthed, der tvinger hende til at genoverveje sit forhold til kæresten Simon.

I miniserien Natten til lørdag er det gymnasiedrengen Karl (Albert Rosin Harson), der mister mælet midt i en gymnasiefest, da han får at vide, at han har voldtaget Rosa (Rachel Ter-Borch Gram Lilienfeldt), som han kort forinden var sammen med ude på toilettet. Det var ikke ligefrem sådan, han opfattede situationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu