Læsetid: 3 min.

Vestegnens betongrå stemning gør Suspekt uopslidelige på deres syvende album

Selv om Albertslund er ved at blive plastret til med rækkehushaver og rekreative områder, vil Suspekt altid kunne skabe en følelse af Vestegn. Rapkollektivet giver genlyd af den tunge, grå beton, de er vokset op i
På Suspekts syvende album, ’Sindssyge Ting’, er tiden, alderen og døden gennemgående temaer. Men de rapper stadig om sex og druk.

På Suspekts syvende album, ’Sindssyge Ting’, er tiden, alderen og døden gennemgående temaer. Men de rapper stadig om sex og druk.

Universal Music

21. februar 2020

Dansk rap bryder frem på gaden som poetiske blomster mellem fortovsfliser. Navne som Sivas, Gili, Tessa og Artigeardit har vist sig at være hårdføre. Men det mest højttravende navn inden for dansk hiphop er stadigvæk rapkollektivet Suspekt. 

De tre medlemmer – Rune Rask, Bai-D og Orgi-E – er vokset op i 1990’ernes Albertslund. Og selv om Vestegnen er ved at blive plastret til med rækkehushaver og rekreative områder, vil Suspekt altid give genlyd af beton.

I mere end 20 år har de været medskabere af det danske sprog. Med hits som »Proletar«, »Kinky Fætter« og »Sut Den Op Fra Slap« har de genoplivet gammeldags gloser, givet fremmedord en slidt, fordrukken klang og gjort det okay at sige pik og patter i offentligheden. 

På deres syvende album, Sindssyge Ting, er tiden, alderen og døden blevet gennemgående temaer. Men Suspekt rapper stadig om sex og druk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu