Læsetid: 4 min.

Vinterjazz Festivalen bød på soniske sorte huller og mørkt stof, man kan danse til

Moor Mother overfusede sit publikum med rasende hekserap og poetisk dødspunk, mens Moses Boyds rytmiske talent lyste om kap med hans pandelampe. Årets Vinterjazz Festival rummer mere end jazz i klassisk forstand og lakker mod enden
Som musiker arbejder Moor Mother med afroamerikanernes kollektive erindring i et lyrisk klart, men mørkt univers, hvor brutal lyd, elektroniske abstraktioner, hiphop og spoken word forenes i det, hun selv beskriver som hekserap/slaveskibspunk/baptistisk jazz/skorpiongospel/dødsdigte m.m., skriver anmelder Louise Rosengreen.

Som musiker arbejder Moor Mother med afroamerikanernes kollektive erindring i et lyrisk klart, men mørkt univers, hvor brutal lyd, elektroniske abstraktioner, hiphop og spoken word forenes i det, hun selv beskriver som hekserap/slaveskibspunk/baptistisk jazz/skorpiongospel/dødsdigte m.m., skriver anmelder Louise Rosengreen.

Matthias Grandjean

26. februar 2020

Det knaser fra kablerne, allerede inden Moor Mother går på scenen fredag aften, som et forvarsel om den utilregnelige noise og freejazzede technogospel, hun har tænkt sig at overfuse sit publikum med.

Hendes rigtige navn er Camae Ayewa. Hun er en amerikansk digter, musiker, kunstner og nå ja, aktivistisk afrofuturist. Afrofuturisme er, ifølge hende, en linse, hvorigennem man som afroamerikaner kan anskue verden på ny. En accept af, at nutiden ikke kan afkoples hverken fortid eller fremtid. Og en måde at tage magt over nuet på gennem science fiction og teknologi.

Det gør hun ved at rase mod de kollektive traumer, som amerikansk historie og den nuværende politiske situation har påført føderationens sorte borgere: slaveri, lynching, økonomisk ulighed, politivold, vold mod kvinder, diskrimination i retsstystemet og fængslerne etc.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu