Læsetid: 4 min.

Bad Bunny skaber fyrværkeri side om side med primitivt klingende bossanova

Genren reggaetón kan blive en kalorietung cocktail af ingenting serveret med svedig hånd af en lummer bartender, der »snart har fri«. Men den puertoricanske superstjerne Bad Bunny har begået et sprudlende reggaetónalbum, der sprænger rammerne for, hvad genren kan. Og så er det det højest rangerende, rent spansksprogede album i den amerikanske Billboard-hitlistes historie
Det er indædt dansemusik, frivol underholdning og lysende fremsyn af høj karat, skriver anmelder Ralf Christensen om Bad Bunnys nye album ’YHLQMDLG’.

Det er indædt dansemusik, frivol underholdning og lysende fremsyn af høj karat, skriver anmelder Ralf Christensen om Bad Bunnys nye album ’YHLQMDLG’.

The Orchard

26. marts 2020

Puertoricanske Bad Bunnys nye, tredje og sprudlende album YHLQMDLG starter med melodien fra den brasilianske bossanovaklassiker »Girl From Ipanema«.

Dermed binder han endnu en historisk sløjfe på alle de forbindelser til latin- og mellemamerikansk musikhistorie, som kendetegner den genre, han er blevet superstjerne inden for. Nemlig den i hans hjemland fødte reggaetón, som for længst har inficeret hele planeten.

Det er sket med et elektronisk betonet mix af dancehall, reggae, cumbia og anden latinamerikansk og caribisk folklore samt amerikansk rap – og altså nu et bette stænk bossanova.

Reggaetón er en rytmisk fodslæbende genre, der både kan signalere hashet sløvsind, træt kinddans med ens halvtomme drink, langsom erotica og/eller lummert hoftestødende fest.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu