Læsetid: 4 min.

CPH:DOX: ’En splittet familie’ er en afdæmpet skildring af et voldsomt, opslidende savn

Mira Jargils afdæmpede ’En splittet familie’ skildrer med al ønskelig tydelighed, hvor voldsomt og voldsomt opslidende det er for en syrisk flygtningefamilie at leve med vedvarende savn og uvished
Engang var lægeparret Rana og hendes mand, Muhkle, og drengene Nidal og Jad en almindelig middelklassefamilie i Aleppo i Syrien. Nu bor de i tre lande, og filmen ’En splittet familie’ viser med en stille styrke overbevisende, hvor opslidende det er for dem alle.

Engang var lægeparret Rana og hendes mand, Muhkle, og drengene Nidal og Jad en almindelig middelklassefamilie i Aleppo i Syrien. Nu bor de i tre lande, og filmen ’En splittet familie’ viser med en stille styrke overbevisende, hvor opslidende det er for dem alle.

CPH:DOX

23. marts 2020

»Det er normalt, at det er meget hårdt, inden man finder en løsning,« siger den syriske flygtning Rana til sine to sønner, Jad på 11 og Nidal på 17. Sønnerne sidder i en lejlighed i Tyrkiet, hvor de bor for sig selv, mens de venter på familiesammenføring.

Rana sidder i sin lejlighed i Assens og prøver at indgyde sine sønner en vis ro på trods af den dårlige nyhed om, at genforeningen trækker ud. Familien er splittet på andet år, og Nidal nærmer sig sin 18-årsfødselsdag, hvorefter det vil blive meget sværere at få ham til landet, fordi han så ikke længere regnes som et barn.

Den familiesammenføring, Rana har søgt om, tager flere år – meget længere end hun regnede med, da hun forlod sine sønner og flygtede til Europa over Middelhavet. Det trækker også ud med at få de papirer, der skal til for at rejse til Tyrkiet og besøge Jad og Nidal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu