Læsetid: 4 min.

Eksdiktatorfru Marcos går til bekendelse – og modangreb

Godt nyt til alle, der elsker skurke! Løgneren, manipulatoren og måske endda selvbedrageren Imelda Marcos er tilbage i filippinsk politik! Se alt om det – og hvordan højrepopulismen ikke anerkender landegrænser – i ny dokumentar
Den dag i dag lever Imelda Marcos i luksus og har generobret politisk magt i Filippinerne.

Den dag i dag lever Imelda Marcos i luksus og har generobret politisk magt i Filippinerne.

CPH:DOX

27. marts 2020

Den store fortalelse i den indignationsstimulerende dokumentar The Kingmaker sker, da Imelda Marcos holder pressekonference og genfortæller historien om, hvordan hun som barn mistede sin mor. Hun siger: »When you lose your money … your mom … your mommy, you lose everything

Penge rimer på mor i Imelda Marcos’ verden, og en lille flig af hendes psykologiske skade synes at blive løftet her. Måske har hele hendes eksorbitante pengeforbrug som regentfrue i Filippinerne været et forsøg på at udfylde vakuum efter mor.

Desværre er Marcos’ ulykke gået helt urimelig hårdt ud over den filippinske befolkning. Hendes mand Ferdinand Marcos var præsident i øriget fra 1965 til 1986 og blev kendt for enorm korruption, brutalitet og misbrug af nationens penge.

Diamanter i bleer

Som en anden Jacqueline Kennedy gnubbede den unge fashionable filippinske præsidentfrue skuldre med kendisser og statsoverhoveder. Men ofte af den lidt mere uheldige variant: Trump, Gaddafi, Saddam Hussein, Nixon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Claus Nielsen
  • Anker Heegaard
  • David Zennaro
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Peter Beck-Lauritzen
Claus Nielsen, Anker Heegaard, David Zennaro, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Ved ikke hvad der er mest komisk. Hendes umættelige trang til sko eller det faktum at hun havde adgang til alverdens bonede gulve. Inkl. parketgulvet i Det Hvide Hus.

- No speed limits.

Mikkel Madsen, Claus Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Despoter længe leve! Hvad syntes dem, som gnubbede sig med hende? Ligesindede! Folket har stadig brug for (det bedre vidende) proletariatets diktatur. Intet nyt, såmænd.

Bent Gregersen

Måske skal der anvendes dyre-psykologi for at udrede de nævnte forestillinger. Fx rottens natur som bl.a. viser overlevelsen ved at lade ungerne spile nye spiselige substanser og se om deres afkom overlever.