Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Eva Marie Rødbro har lavet et meget vildt og kærligt værk om sine gudbørns utrygge barndom

Eva Marie Rødbro er et ekstremt vigtigt, helt unikt, sæt øjne i dansk dokumentarisme. Hun viser os, at det ikke kun er de unge, smukke og kreative, der skal filmes og iscenesættes med et vildt og modigt æstetisk engagement, men at den største kunst udspringer af at pege kameraet helt andre steder hen – med kærlighed
Det er en på alle måder vild og vildt gribende oplevelse at se ’I Love You, I Miss You, I Hope I See You Before I Die’, der med usædvanligt nærvær følger en meget fattig og ret håbløs amerikansk familie, den unge mor Betty og hendes to børn. Her er kærlighed, men der er ikke meget overskud, stofferne flyder, børnene passer sig selv.

Det er en på alle måder vild og vildt gribende oplevelse at se ’I Love You, I Miss You, I Hope I See You Before I Die’, der med usædvanligt nærvær følger en meget fattig og ret håbløs amerikansk familie, den unge mor Betty og hendes to børn. Her er kærlighed, men der er ikke meget overskud, stofferne flyder, børnene passer sig selv.

CPH:DOX

Kultur
28. marts 2020

»Gem dig her, gem dig her, gem dig her ..!«

Lille Jade inviterer sin ven – der peger sit videokamera mod hende – med i sin leg. Kan hun også høre spøgelserne? Uhhh, siger de. De siger som vinden og som den pibelyd, der opstår, når hun vipper forhjulet frem og tilbage på sin trehjulede cykel. Måske gemmer spøgelserne sig ovre på den anden side af stakittet? Derfor skal de to gemme sig. De skal gå fra gården og ind i huset, hen over det beskidte gulvtæppe, hen til værelset med bunkerne af tøj og affaldssække med ting og sager. Der kan de gemme sig. Der er lys på kameraet. Det får Jades pupiller til at se blodrøde ud – som to perler fra den kæde, hun har dinglende om halsen. Sådan lukkes vi helt ind i hendes hyggelige og uhyggelige og hverdagslige angstverden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her