Læsetid: 3 min.

De evindelige personsammenfald tager overhånd i ’Når støvet har lagt sig’

Sorgen og chokket over massakren på en tilfældig flok københavnere skulle gerne have fyldt hele sjette afsnit af ’Når støvet har lagt sig’. Men selv om samtlige karakterer er sorgfulde og chokerede, er det de mange søgte forbindelser mellem dem, der stjæler opmærksomheden
Det bedste ved den multiplotstruktur, ’Når støvet har lagt sig’ dyrker, er mængden af lovende karakterer. Det værste ved multiplotstrukturen er, at der ikke er tid til at lære dem at kende og begynde at føle med dem. Det ligner en undervurdering af seerne, at man maser så meget drama sammen i de enkelte afsnit.

Det bedste ved den multiplotstruktur, ’Når støvet har lagt sig’ dyrker, er mængden af lovende karakterer. Det værste ved multiplotstrukturen er, at der ikke er tid til at lære dem at kende og begynde at føle med dem. Det ligner en undervurdering af seerne, at man maser så meget drama sammen i de enkelte afsnit.

Jason Alami / DR

9. marts 2020

Hvad er sandsynligheden for, at det lige er den restaurant, som ens søn måske, måske ikke, er opvasker på, der bliver ramt af et terrorangreb i en by med 600.000 indbyggere?

Og hvad er sandsynligheden for, at en af de dræbte sad på restauranten alene af den grund, at hendes lejlighed var for kold på grund af nogle defekte vandrør, man som den vvs-mester, man er, skulle have repareret. Desværre kunne man bare ikke holde sin aftale, fordi ens varevogn var blevet stjålet. Af den kvinde, som forgæves prøvede at redde det selv samme terroroffer, i øvrigt.

Og man kan blive ved: Hvad er sandsynligheden for, at ens kone både er klasselærer for den 9-årige pige, man tilfældigvis redder i sit forsøg på at redde sin egen søn (der ikke arbejdede på restauranten alligevel), og at hun så også har været klasselærer for den arme gut, der blev narret til at køre gerningsmændene hen til restauranten?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Albatros Olsen

Serien er en fremragende . Den statistiske sammenligning her hører ingen steder hjemme.

Liselotte Paulsen, Lisbeth Larsen, Hans Larsen, jens christian jacobsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er muligvis det bedste afsnit i dansk tv-dramatik i dette århundrede, vi så i aften. Fuldkommen suverænt og åndeløst fascinerende.

Liselotte Paulsen, Dorte Schmidt-Nielsen, Lisbeth Larsen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar

Jeg er fuldstændig uenig I alt der er fremlagt i denne artikel. Det er en aldeles fremragende serie af meget høj kvalitet!

Steffen Gliese, Liselotte Paulsen og Lisbeth Larsen anbefalede denne kommentar