Læsetid: 4 min.

For en festglad danser, der vil droppe stofferne, er sommerhus og tarteletter drastisk

Laurits Flensted-Jensens CPH:DOX-aktuelle ’Show Dancer’ er et respektfuldt og genuint nysgerrigt portræt af en snart fyrreårig danser, der forsøger at kvitte stoffer og kriminalitet
I filmens smukke dansescener ser man, hvor meget mening fortabelsen og selvforglemmelsen giver for hovedpersonen Lasse. Både når dansen er en måde at tjekke ud af en helt kokset fest, og når han står superdisciplineret og øver en koreografi, han skal optræde med til en eller anden koncert. Og det gælder især i den vignetlignende scene, hvor han bare står for sig selv i en tom hal med koldt lys og stepper derudad.

I filmens smukke dansescener ser man, hvor meget mening fortabelsen og selvforglemmelsen giver for hovedpersonen Lasse. Både når dansen er en måde at tjekke ud af en helt kokset fest, og når han står superdisciplineret og øver en koreografi, han skal optræde med til en eller anden koncert. Og det gælder især i den vignetlignende scene, hvor han bare står for sig selv i en tom hal med koldt lys og stepper derudad.

CPH:DOX

26. marts 2020

I en vidunderlig nøglescene i Laurits Flensted-Jensens Show Dancer, der lige nu kan ses på onlineudgaven af årets CPH:DOX, diskuterer hovedpersonen Lasse og hans kæreste Sofie, hvad det overhovedet vil sige, at noget er drastisk.

De to står i køkkenet i et sommerhus, de har lånt og isoleret sig i i fjorten dage. Lasse har brug for at komme væk fra sit liv i København, der er præget af stoffer, pengeproblemer og et generelt tårnhøjt kaosniveau.

Gennem filmen har man set ham, en snart 40-årig danser med et enkelt pophit bag sig og en konstant buldrende uro i kroppen, prøve at lægge sit liv om. Først skulle han afsone en dom på 50 dage, hvad han opfattede som en kæmpe chance for forandring. 

Man har været med ham i fængslet, hos misbrugskonsulenten og terapeuten, på restaurant med hans milde mor, til hård fest i hans bombede lejlighed og hos forsvarsadvokaten efter at have taget stoffer hele natten og morgenen, selv om han egentlig skulle have været til personundersøgelse i forbindelse med en ny sigtelse. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu