Læsetid: 3 min.

Det er hårdt at se ’Når støvet har lagt sig’, mens coronavirussen hvirvler rundt

Det er svært i coronatider at engagere sig i et mellemgodt DR-drama, der handler om vores allesammens forbundethed i krisetid. Og så mudrer det sammen for denne anmelder under afsnit syv: Må sønnike godt give Holger hånden?
Alban og Jamals bud på isolation er virkelig godt: Tag simkortet ud af din mobiltelefon. Kør ud i et kolonihavehus. Lav kaffe og snak. Hug brænde og tænd op i pejsen, drik øl, del en meget stærk joint og dans rundt i bar overkrop og hav en masse sex.

Alban og Jamals bud på isolation er virkelig godt: Tag simkortet ud af din mobiltelefon. Kør ud i et kolonihavehus. Lav kaffe og snak. Hug brænde og tænd op i pejsen, drik øl, del en meget stærk joint og dans rundt i bar overkrop og hav en masse sex.

Jason Alami / DR

16. marts 2020

Jeg ligger på sofaen derhjemme onsdag og ser pressescreener af syvende afsnit af Når støvet har lagt sig, da en sms får mig til at skifte over til statsministerens pressemøde:

Landet »lukkes ned«, offentligt ansatte sendes hjem.

Det er i den tilstand, jeg ser resten af afsnittet om disse sjællandske danskere fra alle lag af samfundet, hvis liv vikles sammen som en kæmpe omgang eksistentiel kluddermor før, under og efter et terrorangreb. Og det er efter at regeringen fredag aften erklærer, at de danske grænser helt lukkes lørdag, at jeg så skal nedfælde en slags vurdering af, hvad jeg har set.

Det er en helt særlig mærkværdighed at være opslugt af de ekstreme sociale og konstant omskiftelige skift i vores samfund, samtidigt med at man skal prøve at eskapere gennem og engagere sig i et mellemgodt DR-drama, der gerne vil handle om en obstruerende katastrofe og vores allesammens forbundethed.

Især når serien, dens tema om social sammenhæng i krisetid til trods, ikke er stærk nok, abstrakt nok, stor nok, til at tilføje refleksion til den situation, vi sidder i nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Den er alt andet end skematisk. Til en forandring viser den faktisk rundede personer, man kan forholde sig til - uden at behøve at elske dem.

Lene Henriksen, Eva Winsløw Hammer og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar