Læsetid: 4 min.

Der er ingen vej uden om en queerfeministisk systemomvæltning både i kunsten og i samfundet

Håndbog og kampskrift gør mange køn
Håndbog og kampskrift gør mange køn

Illustration: Sara Houmann Mortensen

13. marts 2020

Der er kommet post fra Sverige. Inde i en blå Postnord-kuvert lå en rød bog med titlen Queerhandbok för konstnärere. Den skæve håndbog er skrevet af billedkunstneren, forfatteren og musikeren Leif Holmstrand. Nederst på forsiden er en stiplet linje med plads til at skrive sit navn. Jeg skriver mit med grønt og har følelsen af, at jeg melder mig ind i noget, jeg endnu ikke ved, hvad er.

Meget belejligt fik jeg nogenlunde samtidig med Leif Holmstrands bog kendskab til forfatter og transaktivist Rolf Mertz’ personlige kampskrift At være sig selv bekendt, »hvori det«, som den lange undertitel forklarer, »fra et transperspektiv og med fitnesscenteret som bagtæppe vises, at tokønssystemet, heteronormativiteten og devalueringen af alt ’feminint’ er samvirkende betingelser for patriarkatets eksistens.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • David Zennaro
Fødevarestyrelsen Mørkhøj og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer