Læsetid: 4 min.

Kirsten Thorups nye bog viser os et menneske, der har trådt helt, helt forkert, men ikke selv kan vide det endnu

Det er dramatisk og voldsomt stof, der udgør Kirsten Thorups nye roman ’Indtil vanvid, indtil døden’. Romanen viser os mennesker fyldt af et håb og en kampgejst, der i bakspejlet synes helt forgæves. Eller er ramt af fortvivlelse, inden deres lidelser for alvor er begyndt
’Indtil vanvid, indtil døden’ er sikkert også præcis i sit tidsbillede. Men dens egentlige styrke er ikke, tænker jeg, at den giver os et isnende portræt af nazismens hverdag. Det er, at den skriver mennesker frem, hvis liv for altid vil være formet af krigen, men som lige nu befinder sig midt i historien, skriver anmelder Tue Andersen Nexø.

’Indtil vanvid, indtil døden’ er sikkert også præcis i sit tidsbillede. Men dens egentlige styrke er ikke, tænker jeg, at den giver os et isnende portræt af nazismens hverdag. Det er, at den skriver mennesker frem, hvis liv for altid vil være formet af krigen, men som lige nu befinder sig midt i historien, skriver anmelder Tue Andersen Nexø.

Sofie Amalie Klougart

20. marts 2020

Den er ikke helt let at læse sig igennem, Kirsten Thorups nye roman Indtil vanvid, indtil døden. Ikke bare løber de 400 siders prosa stort set uden opdelinger i afsnit – og helt uden opdelinger i kapitler. De er også skrevet i det, man bedst kan kalde monoton staccato: helt korte sætninger, ufatteligt mange punktummer derudaf i en uendelighed. Fortællingen hakker afsted, men kommer ikke rigtigt ud af stedet, især ikke i bogens første tredjedel.

Kirsten Thorup: ’Indtil vanvid, indtil døden’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu