Læsetid: 4 min.

Hvad hvis Knausgårds bøger var skrevet af en kvinde?

Rachel Cusk holder niveauet
’Kudos’ er navnet på Rachel Cusks seneste bog, der ifølge Informations anmelder Tonny Vorm er cool, tankevækkende og litterært nyskabende.

’Kudos’ er navnet på Rachel Cusks seneste bog, der ifølge Informations anmelder Tonny Vorm er cool, tankevækkende og litterært nyskabende.

Chris Young

6. marts 2020

Midtvejs i Rachel Cusks Kudos læner en kvinde ved navn Sophia sig ind over bordet for viske noget til bogens fortæller, Faye.

De to deltager i en litteraturkonference i Sydeuropa, og med til bords under middagen sidder en mandlig kollega, »vores vigtigste forfatter«, der ifølge Sophia er blevet berømt på enkelt og ærligt at skrive om »sin familie og sine forældre og sit barndomshjem på en måde, der gør dem fuldstændig genkendelige«.

Luís, som han hedder, »så meget ulykkelig ud«, fortæller Faye, der beskriver ham som en høj og dystert udseende mand med let sørgmodige øjne. Han foretrækker at sidde for sig selv ved middagen, men modstræbende finder han plads ved de andres bord og falder i snak med to mænd om fodbold. Det er her, Sophia efter at have rost ham hvisker til Faye:

»Men selvfølgelig, hvis han havde været en kvinde … ville han være blevet hånet for sin ærlighed, eller i værste fald ville man have været ligeglad.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Svaret på spørgsmålet i overskriften er: Den ville aldrig være blevet trykt. Siri Husvedt, citeret i Helene Uri: Hvem sagde hvad?