Læsetid: 3 min.

Efter massakren: Tre forudsigelser om, hvordan støvet lægger sig i ’Når støvet har lagt sig’

I femte afsnit af DR’s meget dramatiske multiplotserie ’Når støvet har lagt sig’ sker restaurantmassakren omsider og efterlader denne anmelder kølig. Men klar på at gætte på, hvilke eksistentielle rejser de stakkels overlevere nu skal ud på
Bortset fra, at det ikke er muligt at se et barn blive skudt uden at få det dårligt, kommer seriens massakre på sine egne ufrivilligt til at understrege denne signaturs ligegyldighed over for de mennesker, jeg i glimt og via flade replikker har hængt ud med i fem timer.

Bortset fra, at det ikke er muligt at se et barn blive skudt uden at få det dårligt, kommer seriens massakre på sine egne ufrivilligt til at understrege denne signaturs ligegyldighed over for de mennesker, jeg i glimt og via flade replikker har hængt ud med i fem timer.

Jason Alami / DR

2. marts 2020

Dit sande væsen, og livets virkelige værdier, giver sig først til kende, når du bliver jagtet rundt i en nyåbnet svinekødsrestaurant i Kødbyen i København af to maskerede mænd med geværer.

Det er vist det spændende eksistentielle territorium, som DR’s i sandhed dramatiske søndagsserie Når støvet har lagt sig nu, præcis midtvejs, efter fire afsnit med flashforwardvarsler om en restaurantmassakre på mange af multiplotseriens karakterer, nu bevæger sig ud i. Hvem er vi, når støvet har lagt sig?

Den ekstremt nuttet-flotte, lykkeligt fraskilte ingeniør Philip (Adam Brix) flygter for eksempel ud af toiletvinduet og væk fra sin (gravide, men det ved han ikke) elskerinde Lisa, da kuglerne fyger. Kokken Nikolaj (Peter Christoffersen), som vi ellers har lært at kende som en lumsk egoist med stålsatte ambitioner, risikerer livet for at redde selv samme Lisa i sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Albatros Olsen

Fremragende serie.
Noget af det bedste jeg har set hos DR i det sidste stykke tid.

Steffen Gliese

Fuldkommen overlegen - og med Karen-Lise Mynster, det altid uforfærdede og uforfængelige stød lige ind i sjælen, når det allermest nøgent.
Men alle er gode.

Søren Mortensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar