Læsetid: 4 min.

Mungo Park-direktør Anna Malzers personlige farhistorie kan ikke helt bære at blive gjort til samfundsproblematik

Kan mænd virkelig græde? Ja, selvfølgelig kan de det. Mungo Parks nye teaterdirektør Anna Malzer er klar med sin første store og mere personlige forestilling, der vil diskutere, hvad der sker med piger, som vokser op uden en far i et miljø med muskuløs maskulinitet. Men trods mange glimrende takter bliver diskussionen ikke rigtig aktuel
Anna Malzers første store forestilling på Mungo Park er ’Tatovering’, og mange har været spændte på, hvordan det nu skulle gå. Det korte svar er, at det går okay, skriver anmelder Nanna Goul.

Anna Malzers første store forestilling på Mungo Park er ’Tatovering’, og mange har været spændte på, hvordan det nu skulle gå. Det korte svar er, at det går okay, skriver anmelder Nanna Goul.

Simone Bartholin

11. marts 2020

Det unge, brusende teatertalent Anna Malzer er ikke bange for at eksperimentere og har haft stor succes med at iscenesætte svære og højst samfundsaktuelle problematikker.

Det ved vi fra hendes tid som kunstnerisk leder af Teater Momentum i Odense, hvor hun med sin trilogi om det nye Europa blandt andet satte de svenske asylbrande, porno og livestreamede selvmord blandt unge på programmet.

Nu har Malzer så skiftet Momentum ud med Mungo Park i Allerød, hvor hun sidste år blev direktør, og er klar med sin første store forestilling Tatovering, som hun selv instruerer og har skrevet manuskript til.

Tatovering handler om en ung kvinde, hvis far er døende. Selv skriver Anna Malzer om forestillingen, at hun netop har mistet sin egen far og har skrevet teksten midt i sorgen:

»Teksten er ikke selvbiografisk, men er vel en slags autofiktion med streg under fiktion. Den handler om en pige, som på en og samme tid vil gennemskue sit eget lille liv og de store systemer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu