Læsetid: 5 min.

Mutter Courage og Hello Kitty er et perfekt match

Det Kongelige Teater står bag en højst aktuel og imponerende moderne opsætning af Bertolt Brechts klassiske antikrigsstykke ’Mutter Courage’, der i den grad tænker ud af boksen
Karen-Lise Mynster stråler i rollen som Mutter Courage, men også scenografien har en hovedrolle.

Karen-Lise Mynster stråler i rollen som Mutter Courage, men også scenografien har en hovedrolle.

Miklos Szabo/Det Kgl. Teater

13. marts 2020

Det er et stykke inde i forestillingen, at jeg hengiver mig helt og fuldkomment til Det Kongelige Teaters opsætning af Mutter Courage og hendes børn. Stykket om krigens økonomi og logik blev skrevet på en måned af Bertolt Brecht i 1939 og var blandt andet ment som en advarsel til de omkringliggende nabolande mod at handle med Nazityskland.

Denne fredag aften har et afsprittet publikum, fordelt på hver andet sæde grundet spredningen af coronavirus, i en måneds tid kunnet læse beretninger om, hvordan flygtninge på græske øer modtages af kystvagter, der skubber dem tilbage i bølgerne.

At tage imod flygtninge uden betaling er identisk med økonomisk ruin, sådan er logikken i Grækenland, og det er den også for hovedpersonen Mutter Courage, der lever af Trediveårskrigens rædsler, lever af at sælge det, hun finder på slagmarken og tage værdigenstande fra de lig, der ligger tilbage. Denne aften stråler hun pragmatisk i skikkelse af Karen-Lise Mynster, hver gang hun griber ned i sin bæltetaske og lægger eller henter penge frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Jakobs

Dødartig pointe!
- Og som man sagde i Hellas : "Frygter ej døden, thi hvor den hersker, er jeg ikke"!
(Frit husket)