Læsetid: 8 min.

Ny bog samler et halvt århundredes tekster af Paul Auster. Fans bliver næppe skuffede

’Samtaler med fremmede’ er en yderst læseværdig og inspirerende bog, der både giver et indblik i Paul Austers verden og kommer sikkert omkring den citerede verdenslitteratur
Styrken ved ’Samtaler med fremmede’ er, at de mange værker bliver åbnet, fortolket og perspektiveret, og undervejs får vi et indblik i Austers verden, og hvad han har ladet sig påvirke af livet igennem.

Styrken ved ’Samtaler med fremmede’ er, at de mange værker bliver åbnet, fortolket og perspektiveret, og undervejs får vi et indblik i Austers verden, og hvad han har ladet sig påvirke af livet igennem.

Thomas Lekfeldt

6. marts 2020

Engang bestilte Paul Auster 50 farvebånd til sin skrivemaskine. Det var tilbage i slutningen af 1990’erne, og Auster fornemmede, at det var ved at være slut med produktionen af skrivemaskiner og udstyr dertil. En efter en gik alle hans venner over til Mac eller IBM, og selv om han da også selv var fristet til at erhverve sig en computer, skræmte det ham, at en enkelt tast eller et strømsvigt var i stand til at »fjerne et helt manuskript på et halvt sekund. Jeg har aldrig været god til maskiner, og jeg vidste, at hvis der fandtes en forkert knap at trykke på, ville jeg helt sikkert gøre det på et tidspunkt«, som han udtrykker det i »Historien om min skrivemaskine« fra Samtaler med fremmede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Nu lykkes det måske at læse Auster, hvad hidtil ikke har været tilfældet, men disse essays og Tonny Vorms anmeldelse trækker bestemt.