Læsetid: 3 min.

Peter Adolphsen skriver balstyrisk om kvælende oste og hoveder, der eksploderer

Peter Adolphsen vender mere end overbevisende tilbage til kortprosaen med ’Små historier 3’, der blandt andet byder på trylleoste, knælererotik og nøgterne apokalypser
Når ’Små historier 3’ i den grad holder, er det, fordi Adolphsen mestendels har held med at skabe nærværende scener og scenarier, der fremmaner dragende, suggestive universer, der netop skitseres snarere end udforskes, skriver anmelder Nicklas Freisleben Lund.

Når ’Små historier 3’ i den grad holder, er det, fordi Adolphsen mestendels har held med at skabe nærværende scener og scenarier, der fremmaner dragende, suggestive universer, der netop skitseres snarere end udforskes, skriver anmelder Nicklas Freisleben Lund.

Sigrid Nygaard

6. marts 2020

Godt 40 sider inde i Peter Adolphsens Små historier 3 finder man fortællingen om Svend Åge, der en morgen vågner ved, at hans hoved eksploderer. »Heldigvis« plopper et nyt straks frem. Det viser sig at blive en genkommende misere, hvorfor titelkarakteren ultimativt får »specialkonstrueret en plexiglaskasse med vinduesviskere og udsugning«.

Peter Adolphsen: ’Små historier 3’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu