Læsetid: 4 min.

’Robolove’ får en til at tænke: Er vi alle bare aber med for voldsomt legetøj?

I den korte, strålende og åbent spørgende CPH:DOX-aktuelle dokumentarfilm ’Robolove’ bliver vi konfronteret med en bred vifte af perspektiver på kunstig intelligens og robotteknologi. Ikke mindst spørgsmålet om, hvad det menneskelige er. Men også hvordan de kan lære os at genopdage verden
Maria Arlamovsky undersøger i ’Robolove’ de kolossale teknologiske udfordringer og muligheder, vi står over for med robotter og kunstig intelligens. Og det er filmens styrke, at den stiller masser af spørgsmål, men overlader svarene til os.

Maria Arlamovsky undersøger i ’Robolove’ de kolossale teknologiske udfordringer og muligheder, vi står over for med robotter og kunstig intelligens. Og det er filmens styrke, at den stiller masser af spørgsmål, men overlader svarene til os.

CPH:DOX

25. marts 2020

En robot med et ungt, forundret ansigt oplever efteråret for første gang. Først ser den ud ad vinduet på fuglene, der flyver fra træerne hen over byen. Dens øjenoptikker er store og virker nærmest forbavsede. Så glider den ned og ud på gaden, mens der kommer lyde fra dens unge led. Det er ikke gigt, bare hydraulik. Udenfor nærmer den sig et ungt træ med rødmende blade. Den rækker sin højteknologiske, finmekaniske langemand af en fod frem og rører ved plantevævet.

Det er en rørende scene i østrigske Maria Arlamovskys ellers ganske nøgterne dokumentarfilm Robolove, der undersøger de kolossale teknologiske udfordringer og muligheder, vi står over for med robotter og kunstig intelligens. Det er Roboloves styrke, at den stiller masser af spørgsmål, men overlader svarene til os.

Menneskerettigheder for robotter

Men hvad dælen skal vi stille op med robotteknologien, der kan erstatte så mange af menneskets funktioner i verden fra simpelt manuelt arbejde til sex? Og med de kunstige intelligenser, som kan arbejde med langt større datamængder og kalkulere uendeligt hurtigere end os?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu