Læsetid: 5 min.

Man kunne sagtens tåle 100 sider mere af Paul Villaumes bog om Den Kolde Krig

Vi har fået den første autoritative, danske historiske fremstilling af Den Kolde Krig i et globalt perspektiv
I ’Frygtens logik’ lægges der på ingen måde skjul på stalinismens forbrydelser og brutale fremfærd i Østeuropa og andre steder. Men Kreml havde også sine årsager til at handle så tilsyneladende paranoidt, som man gjorde.

I ’Frygtens logik’ lægges der på ingen måde skjul på stalinismens forbrydelser og brutale fremfærd i Østeuropa og andre steder. Men Kreml havde også sine årsager til at handle så tilsyneladende paranoidt, som man gjorde.

AFP/Ritzau Scanpix

27. marts 2020

Den Kolde Krig: Uendeligt fjern for dem, der var for unge eller endnu ikke født. Stadig uhyggeligt tæt på for alle os andre. Terrorbalancen mellem Øst og Vest, som holdt verden i et jerngreb mellem Anden Verdenskrig og Sovjetunionens fald, er her i landet behandlet og beskrevet i et hav af bøger, artikler, antologier og kommissionsrapporter, alle mere eller mindre ud fra et dansk perspektiv, de fleste med en mere eller mindre udtalt politisk dagsorden, og visse af dem med efterfølgende sagsanlæg og domme.

Den afbalancerede og nuancerede fremstilling af hele den komplekse historie har manglet, men den ser ud til at være her nu. Leverandøren er historikeren Poul Villaume, som siden midt-1980’erne var tilknyttet Institut for Historie ved Københavns Universitet, fra 2002 som professor, og som holdt sin afskedsforelæsning for nylig. Villaume er i fuld gang med at udgive resultaterne af årtiers forskning i Den Kolde Krigs historie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karsten Nielsen
  • Erik Maaløe
  • Christian Mondrup
  • Per Klüver
  • Ejvind Larsen
  • Stig Bøg
Karsten Nielsen, Erik Maaløe, Christian Mondrup, Per Klüver, Ejvind Larsen og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu