Læsetid: 4 min.

’True crime’-spor står i vejen for Tom Malmquists selvbiografiske toer

Når svenske Tom Malmquist ikke forsøger at skabe forbindelser mellem sit eget liv og en gammel mordgåde, skriver han smerteligt godt om sine 'daddy issues'
Sandheden er, at 'Al den luft, der omgiver os' bliver langt bedre, når Malmquist slipper mordgåden og bare fortæller om sig selv – og særligt om forholdet til sin far, skriver anmelder Mathilde Moestrup.

Sandheden er, at 'Al den luft, der omgiver os' bliver langt bedre, når Malmquist slipper mordgåden og bare fortæller om sig selv – og særligt om forholdet til sin far, skriver anmelder Mathilde Moestrup.

Sille Veilmark

6. marts 2020

I sin debutroman I hvert øjeblik er vi stadig i live fra 2015 skrev den svenske forfatter Tom Malmquist selvbiografisk og nøgternt om at miste sin højgravide kæreste til leukæmi, om få måneder senere at miste sin far – og så selv blive far midt i sorgen. Bogen blev godt modtaget både i Sverige og internationalt.

Malmquists toer, romanen Al den luft, der omgiver os, ligger i forlængelse af den første bog, idet den befinder sig i samme selvbiografiske univers. Datteren Livia går nu i børnehave i Stockholm, og Tom begynder at undersøge en uopklaret mordgåde: I 1991 blev en ung mand, Michael K, brutalt myrdet i Stockholmforstaden Huddinge, hvor Malmquist selv kommer fra.

Tom Malmquist: ’Al den luft, der omgiver os’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu