Læsetid: 4 min.

’Med verden i ryggen’ er en voldsom og tragisk historie om livet med en bipolar lidelse

Tyske Thomas Melle skriver stærkt og ambivalent om en sygdom, der ødelægger alt
27. marts 2020

Autofiktion lever af forestillingen om det stabile jeg. I stedet for en skarptskåret historie leverer mange autofiktive værker lange udpenslinger af en persons tanker og handlinger.

Men ved at forfatter og læser indgår en slags kontrakt om, at jeget i teksten er lig med forfatterens jeg, bliver de mange detaljer og beskrivelser ladet med den pirrende fornemmelse af at få et intimt indblik i et andet menneskes liv.

Et menneske, der bevæger sig rundt ude i den fælles, genkendelige virkelighed.

I tyske Thomas Melles Med verden i ryggen er jeget imidlertid alt andet end stabilt. Fortælleren har nemlig en bipolar lidelse, hvilket betyder, at hans liv veksler mellem årelange depressive og maniske perioder.

Bogen er opdelt i tre lange afsnit om årene 1999, 2006 og 2010, hvor Melle er allerhårdest ramt. Dermed bliver den en »kuldsejlet dannelsesroman« om en begavet studerende, der udvikler sig til en prisvindende forfatter, men som samtidig får sit liv ødelagt af sygdom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu