Læsetid: 2 min.

Algiers tredje album tynger kroppen længere ned i dens aktuelle ubehag

Amerikanske Algiers er altid klar med en ordrig rockfortælling. På deres 3. album, ‘There Is No Year’, føles den både befriende og anstrengende. Her sætter bandet musik til den aktuelle, globale tilstand af ensomhed, rastløshed og frustration
Lydlandskabet i Algiers’ 3. album er hjemsøgt af historiske begivenheder, elektroniske effekter, sydstatsgotik, og personlige, musikalske forbilleder som Nick Cave, Massive Attack og Public Image Ltd.

Lydlandskabet i Algiers’ 3. album er hjemsøgt af historiske begivenheder, elektroniske effekter, sydstatsgotik, og personlige, musikalske forbilleder som Nick Cave, Massive Attack og Public Image Ltd.

Malthe Ivarsson

29. juni 2020

Titlen på Algiers nye album siger det, vi allesammen føler for tiden: There Is No Year. Efter årsskiftet udgav den amerikanske rockkvartet dette album som deres tredje, næsten så det virker som om, de har set forud i kalenderen. For There Is No Year er både lyrisk og lydligt et forvarsel om den følelse af tidløshed, der er kommet til at dominere 2020.

Algiers har opkaldt sig selv efter hovedstaden i Algeriet, der i dag står som et symbol på frigørelsen fra de europæiske kolonimagter. De 4 multiinstrumentalister Ryan Mahan, Franklin James Fisher, Lee Tesche og Matt Tong har siden 2012 produceret velnæret og progressiv rockmusik, med gennemtrængende noter af gospel, soul, post-punk og afrobeat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu