Læsetid: 6 min.

Dag Solstad har skabt et medrivende psykologisk drama og en tindrende lykkelig læseoplevelse

Med den tredje og sidste roman om ikkeeksistensen Bjørn Hansen foreligger et absolut hovedværk i moderne nordisk litteratur i sin helhed på dansk
Forfatteren Dag Solstad hjemme ved sit arbejdsbord i Veierland, Norge.

Forfatteren Dag Solstad hjemme ved sit arbejdsbord i Veierland, Norge.

Mimsy Møller

1. maj 2020

Forestil Dem, agtværdige og forhåbentlig ikke alt for affældige læser, en moderne ikkeeksistens. En 77-årig mand i livets sidste fase, nu nærmest en olding, som bor for sig selv i en diminutiv lejlighed i Oslo, lever på et nulpunkt og bortset fra at sove og spise ikke foretager sig andet end at trisse rundt og pluklæse i sit voluminøse bibliotek, hvis indhold står omhyggeligt ordnet efter forfatternes lande, derefter strikt alfabetisk.

Favoritterne hedder Kierkegaard, Tom Kristensen, Camus, Céline, Pessoa og Günter Grass.

Når Bjørn Hansen ikke læser dem eller sover eller spiser eller går på indkøb (ugens tilbud!), fører han lange samtaler med sine for længst afdøde forældre, hvis han da ikke kredser om sit lille livs kæmpe bedrift, sin store dåd eller, som han kalder det, »mit livs eventyr«, »mit livs letsindige eventyr«, »min himmelråbende synd«, dengang han dybt kriminelt foregav invaliditet og uretmæssigt kunne hæve en klækkelig offentlig pension. Indtil afsløringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Anders Olesen
Maj-Britt Kent Hansen og Anders Olesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu