Læsetid: 3 min.

Forfatter Zadie Smith siger, at tegneserien ’Sabrina’ er den bedste bog om den tid, vi lever i

Nick Drnasos tegneserie ’Sabrina’ er en isnende dissektion af demokratiets krise i den digitale tidsalder
Nick Drnasos tegneserie ’Sabrina’ er en isnende dissektion af demokratiets krise i den digitale tidsalder

fra bogen

17. april 2020

»Hvis du har ét ensomt væsen, der klaprer løs på tastaturet: magtesløs. Forén dem, og du har en styrke, der skal tages alvorligt, og som kan flytte bjerge. Lad os bevise, at vi kan samles om et fælles mål. Lad os fremelske et rummeligt fællesskab af bekymrede borgere og skeptiske vagthunde.«

Sådan lyder det fra den anonyme taleradiovært i amerikanske Nick Drnasos isnende dissektion af demokratiets krise i den digitale tidsalder, Sabrina – en tegneserie, der markerer et imponerende tigerspring for den kun 30-årige chicagoaner, som allerede i 2016 imponerede med sin debut, tegneserienovellesamlingen Beverly.

Sabrina udkom forrige år på originalsproget og for nylig i glimrende oversættelse på dansk. Den har modtaget stort bifald blandt kritikerstanden og blev nomineret til Bookerprisen i Storbritannien. Forfatteren Zadie Smith kalder den »den bedste bog – inden for alle kunstformer – jeg har læst om den tid, vi lever i«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu