Læsetid: 6 min.

Ib Michaels nye roman ’Sandheden om Lucy’ er en rejse til Eldorado

Ib Michael festligholder sit 50-års forfatterjubilæum med en dramatisk kærligheds- og eventyrroman, som fascinerer, men i grunden er for meget af det gode
Ib Michaels nye, uendelig ibmichaelske bog, kredser om en eventyrlig hemmelighed, men tager sit såre prosaiske udgangspunkt i en udrangeret godsvogn på Nørrebro Station.

Ib Michaels nye, uendelig ibmichaelske bog, kredser om en eventyrlig hemmelighed, men tager sit såre prosaiske udgangspunkt i en udrangeret godsvogn på Nørrebro Station.

Thomas Lekfeldt

17. april 2020

Hvis indbegrebet af en roman er en opdagelsesrejse, en farefuld færd ind det ukendte, og hvis essensen af litteratur er at vise, at der er andre verdener, andre virkeligheder til, kommer Ib Michael ret tæt på idealet med den bog, hvormed han har valgt i denne uge at markere, at et halvt århundrede er svundet hen, siden han som 25-årig udgav En hidtil uset drøm om skibe, og hvormed han for guderne må vide hvilken gang vender tilbage til det Sydamerika, han holder så meget af. Men lad os begynde lidt ved siden af dagsordenen.

I anmelderens protestantiske, åbent videbegærlige barndomshjem havde vi en bog, som æggede fantasien hos min storebror og mig. Omslagsbilledet forestillede en sydamerikansk jungleindianer, som stående med ryggen til beskueren stod og stirrede ind i et grønt, uigennemtrængeligt vildnis, og bogtitlen Tabte verdener sagde sådan set alt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Tina Peirano
  • Randi Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Tina Peirano, Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu